arkadaşlar untangle ile hem internet cafe hemde wireless bağlantısını kontrol ediyorum.. untangle ile kısıtlama yaptığım bazı dosya uzantılarını internet cafedeki bilgisayarlarda geçerli oluyo download yapamıyosun.. fakat wirelessle bağlandığınızda untangle download kısıtlaması olmuyo.. internet cafedeki bilgisayarlar 192.. li İP alıyor wirelessle bağlananlar ise 172..li İP (wireless ücretli olduğu için kullanım sürelerini takip eden cihaz 172li İP dağıtıyor) untangle ile 172. ile başlayan İP lere de download kısıtlamalarını nasıl uygulayabilirim ??
Announcement
Collapse
No announcement yet.
İP Kontrolü ?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
172. ile başlayan cihazın Direk modem üzerinden mi cıkıs yapıyor? yoksa untangleyi bağladığın Switch üzerinden mi? Direk modem ise bu olay normal. Anladığım kadarıyla cihazın dhcp özelliği var ve ipleri otomatik dağıtıyor bu yüzden 2 yöntem ile yapabilirsin.
1 untangle dhcp ve cihaz dhcp beraber çalıştırmayı deneyeceksin
2 Untangle dhcp yi kullanmayı secip ( dhcp server seçme özelliği varmı cihazın) cihazın dhcp yi devre dışı bırakacaksın
Sonuç olarak access point router RF veya yazılımsal 2003/2008 serverler ilede kullanabılırsın yapı olarak herhangi bir sorun yaşamazsın.Şu an bir kaç kuruma 2003 server öncesi untangle kurdum dhcp serverler tarafında herhangı bır sorun yaşamadım.Seninde yaşayacagını sanmıyorum
-
Comment