Announcement

Collapse
No announcement yet.

Untangle Gateway

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Untangle Gateway

Merhaba,

IBM X3100 üzerine 2 adet ethernet takılı ve Untangle ürününü konumlandırdım. ADSL modemi bridge moda alarak, modemden çıkan kabloyu Untangle ext. bacağına takıp PPOE modunda ADSL ayarlarını yaptım. Untangle üzerinden test test yaptığımda bağlantının var olduğunu görüyorum.
    Untangle Int. bacağına x.x.x.x ip sini veriyorum. Buraya kadar herşey normal ama clientlar nete giremiyor.
    Untangle üzerinde herhangi bir route tanımlamak mı gerekiyor. böyle birşey var ise nasıl yapacağız.

Bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirm.

Merhaba, Google Translate kullanarak.
    Yapılandırma> Ağ> Port Yönlendirme veya güzergah erişmek için ekranın sağ tarafındaki Gelişmiş Mod için Yapılandırma> Ağ anahtarı deneyin.

Comment

Merhaba ,

Deneme yaptınız mi bilmiyorum ama . Client lar uzerinden ip olarak disariya ping atmayi denermisiniz.

ornek ;

195.175.39.39 (ttnet ns lerinden birisi)

Yani sorun localdeki DNS ler olabilir.

Diger yandan

config > Administrator > Interface > Internal ve oradan da edit e tiklayiniz

Alt tarafta Nat Policies secenegini goreceksiniz.

Orada Mutlaka Nat yapılacak networkun yazılı olmasi lazim. Default olarak 0.0.0.0/0- Auto olarak gelir.

Bir kontrol ediniz. Sorun devam edersen yeniden bakariz.
      Dogan Sahin
      www.dozteknoloji.com
      www.antivirusal.com

Comment

Merhaba,

Henüz deneme fırsatım olmadı ama dışarıya ping atılamıyor. Yarın port yönlendirmeyi deneyeceğim. Ona göre size bilgi vereceğim.

Ayrıca NAT tablosu default ayarlarında şu anda. Bu sorun 8.1 versiyonundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Comment

Zannetmiyorum. 8.1 de ek ozellikler var. Ama bu tip hatlar ile genelde karsilasilmaz. Untangle cok duragan ve sorunsuz calisan bir altyapıya sahiptir.

Bilgi Bekliyorum.
          Dogan Sahin
          www.dozteknoloji.com
          www.antivirusal.com

Comment

modemi bridge moduna almadan denermisin? Eğer yapamıyorsanız Untangle ssh login olup clientlere bir ping gönderin sonra clientten untangle ip si üzerinden tracert komutu ile iletişim deneyin.

Comment

Brigde modu daha önce denemedim. Ama HatemAKIN arkadaşın dediği gibi normal modda bir deneyin. Bir de adım adım gidin. Mesela client'ler Untange'dan otomatik ip alıyor mu? Untangle'ın grafik arayüzünden önce dışarı ping atmayı deneyin, eğer olumlu ise içerdeki client'lere ping atmayı deneyin (client'ler üzerinde ping'e izin vermeyi unutmayın). Sonra sonuçları yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Comment

Working...
              X
              😀
              🥰
              🤢
              😎
              😡
              👍
              👎